60 dag maki
3/4 szkl. cukru
cukier waniliowy
3 łyzki miodu
3 łyżki mleka
20 dag margaryny
2 jajka
2 żółtka
2 łyżeczki sody oczyszczonej
Krem
3 szklanki mleka
1 szklanka cukru
8 łyżek kaszy manny (szczubne)
1 margaryna
sok z cytryny
Wszystkie składniki ciasta zagnieść i odstawić w chłodne miejsce na około pół godziny. Podzielić ciasto na 6 części i cienko rozwałkować. Piec 10 minut (każde osobno) w temp.170 stopni C
Przyrządzanie kremu :
Mleko zagotować z cukrem i kaszą . Margarynę utrzeć , dodawać po łyżce ostudzonej kaszy mannej. Dokładnie utrzeć na pulchną masę i na koniec dodać wyciśnięty sok z małej cytryny.
Ciasto przekładać kremem i na koniec polać polewą czekoladową. Dowolnie udekorować.
Ciasto najlepiej smakuję po 2-3 dniach.
SMACZNEGO!