Stefanka

Stefanka

60 dag maki
3/4 szkl. cukru
cukier waniliowy
3 łyzki miodu
3 łyżki mleka
20 dag margaryny
2 jajka
2 żółtka
2 łyżeczki sody oczyszczonej
Krem
3 szklanki mleka
1 szklanka cukru
8 łyżek kaszy manny (szczubne)
1 margaryna
sok z cytryny

Wszystkie składniki ciasta zagnieść i odstawić w chłodne miejsce na około pół godziny. Podzielić ciasto na 6 części i cienko rozwałkować. Piec 10 minut (każde osobno) w temp.170 stopni C

Przyrządzanie kremu :

Mleko zagotować z cukrem i kaszą . Margarynę utrzeć , dodawać po łyżce ostudzonej kaszy mannej. Dokładnie utrzeć na pulchną masę i na koniec dodać wyciśnięty sok z małej cytryny.
Ciasto przekładać kremem i na koniec polać polewą czekoladową. Dowolnie udekorować.
Ciasto najlepiej smakuję po 2-3 dniach.
SMACZNEGO!

misiabe

misiabe 2011-11-24

Pięknie i apetycznie wygląda to ciacho-czy mogła bym prosić o przepis?

babka22

babka22 2011-11-25

Super wysokie !

umila

umila 2011-11-25

pyszna...

marys24

marys24 2011-11-26

Witam......... czy mogę prosić o przepis na ten torcik..........pozdrawiam:)
z gory dziekuje

rusika

rusika 2011-12-01

imponująca

stasia8

stasia8 2011-12-02

Takie ciasta lubię....

alka10

alka10 2012-01-08

WYGLADA WSPANIALE...

evita

evita 2012-10-14

Jaka wysoka...

jaa94

jaa94 2013-02-02

Piękna i smaczna galeria. Ciasto wygląda pięknie
na pewno też jest pyszne, pozdrawiam :)

dodaj komentarz

kolejne >