Kurczak faszerowany z Romartowa
1 kurczak do 2 kg, 20 dag mięsa wieprzowego, 20 dag mięsa z indyka, 20 dag pieczarek, 10 dag wątróbki drobiowej, 1 strąk czerwonej papryki, 1 pęczek natki pietruszki, 2 łyżki masła, pól bułki , 2 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, vegeta, przyprawa do kurczaka, cebula
Z kurczaka wytrybować kości, natrzeć kurczaka z zewnątrz i wewnątrz masłem i przyprawą do kurczaka. Pieczarki pokroić w drobną kostkę i z cebulką podsmażyć na tłuszczu. Mięso pokroić w drobną kostkę, podsmażyć, następnie zemleć w maszynce. Dodać bułkę tartą, przyprawy i starannie wymieszać masę mięsną. Nadziać farszem kurczaka, zaszyć i piec w nagrzanym piekarniku 1 godzinę. Podawać wyporcjowanego z ryżem na sypko i surówkami.