[4538949]

Kaszanka z jabłkami

50 dag kaszanki, 10-12 jabłek, 1 łyżka majeranku, 3 łyżki masła, 50 dag boczku, ½ cytryny, jedna łyżka cukru pudru, sól, pieprz.

Drobno pokrojony boczek podsmażyć, przyprawić majerankiem, pieprzem, dodać kaszankę i razem jeszcze przesmażyć. Specjalną łyżeczką wydrążyć jabłka. Roztopić masło i wymieszać z połową majeranku, cukrem i sokiem z cytryny a następnie wysmarować wnętrza jabłek. Jabłka ułożyć na brytfannie, napełnić przygotowaną kaszanką, polać resztą masełka i zapiec w piecyku przez 30 minut.

pawola

pawola 2009-02-23

z czym są te jabłka? z makiem? proszę o podpisy i przepisy (hihi)pod zdjęciami, fotki są bardzo ciekawe, potrawy jeszcze ciekawsze, pozdrawiam

sedna66

sedna66 2009-02-25

dodane:)

anoaa

anoaa 2009-04-15

mniammmmm .... !!!!!

dodaj komentarz

kolejne >