Teraz tylko popudrować i smacznego :)
5dag drożdży
1szklanka kwaśnej śmietany
1 jajko
1/2kg mąki
25dag margaryny
jabłka
(w przepisie nie było cukru... ja dodaję3łyżki)
Mąkę posiekać z margaryną. Śmietanę wymieszać z jajkiem oraz drożdżami i wyrobić ciasto. Zostawić na 1 godz.
Jabłka pokroić na 16 cząstek. Ciasto rozwałkować cienko i szklanką wykrawać krążki. Potem nakładać kawałek jabłka i sklejać jak pierogi, ale nie tak dokładnie. Przełożyć na blaszkę i upiec na złoty kolor. Posypać cukrem pudrem.
rozi09 2011-10-15
Witam Was serdecznie!
Wspaniale wyglądają te wypieki.
A u nas właśnie szarlotka się piecze...zapach miły roznosi się po domku.
Milutkiego popołudnia i smacznego:)))
stasia8 2011-10-15
Takie chrupiące na dodatek z nadzieniem owocowym...pychota...Pozdrawiam...miłego wieczoru:)
lucyna2 2011-10-15
o,jakie pyszniutkie...jak dla mnie to mogą być nawet bez pudrowania;) Celinko dobrej nocki Wam życzę:)))***
syla84 2011-10-16
W wolnym czasie proszę o przepis na uśmieszki:)
Ja wczoraj zrobiłam muffinki ale niestety nie zdążyłam zrobić fotki:(
bronia 2011-10-29
Fajnie,że dodałaś przepis:))Wyglądają bardzo apetycznie.:))
wrzos13 2011-10-30
Pyszotki...mniam...
Dziękuję za przepis...