bon appetit!

bon appetit!

po ugotowaniu na parze ściąga się z liści sznurek, odwija zawartość i już gotowe! roboty jest z tym trochę, warto więc zrobić więcej ( można je zamrozić) i potem odgrzać w niewieliej ilosci sosu z rosolu, czosnku,pomidorów ( lub przecieru) i chili do smaku. świetnie smakują ze śmietaną z przyprawami i paroma kroplami limonki. to bardzo \"giętkie\" danie- można do nadzienia wykorzystać resztki jakiegokolwiek mięsa, doprawić po swojemu , podobnie jak pierogi. są też tamale na słodko z owocami czy czekoladą. kluczem jest lekkie jak puch ciasto które należy dlugo miksować, żeby \"nabrało\" powietrza. nieskromnie powiem, że jak na pierwszy raz wyszło bardzo dobrze. na drugi raz przyprawię odważniej i nie będę się martwiła jak mi liść kukurydzy pęknie.

jaska15

jaska15 2014-06-16

wspaniale cos nowego,wyborny pomysl Anusia;-))

zawilec

zawilec 2014-06-16

Fantastycznie wyglądają.
Gratuluję i poproszę o dokładny przepis na ciasto.
Buziaczki.

dodaj komentarz

kolejne >