Omlet po hetmańsku

Omlet po hetmańsku

Hetmański omlet:
Składniki: 2 cebule, 5 jaj, szklanka mąki, pół szklanki mleka oraz przegląd tygodnia z lodówki.
Przegląd tygodnia (resztki kiełbasy, boczku,parówek itd itp.) dusimy z pokrojoną cebulą. Miksujemy ciasto z mąki, jaj i mleka. Uduszony farsz dodajemy do ciasta. Przyprawiamy tak jak lubimy i wlewamy na rozgrzaną patelnię.
Porcja w sam raz dla dwóch osób, pod warunkiem, że jedna nie je!!!

dodane na fotoforum:

jaala24

jaala24 2010-03-27

co to za zapiekanka??:)

jaala24

jaala24 2010-03-27

chyba mega omlet:)

jaala24

jaala24 2010-03-27

czyli bylam b blisko:)

fotor

fotor 2010-03-27

Musiał być smaczny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jaala24

jaala24 2010-03-27

ja b podziwiam ludzi , ktorzy po tym lodzie chodza i łowia ryby:)

pisti20

pisti20 2010-04-08

Kusisz tym omletem:)

dodaj komentarz

kolejne >