...czarnina ! Palce lizać !!!
Czyli rosół z zaprawioną gęsią krwią.Jeden ze składników kaszubskiej kuchni
dodane na fotoforum:
holerca 2008-12-15
kakao z makaronem:P
irogo 2008-12-15
a ja się piszę .... bardzo lubię czerninkę z owocami i makaronikiem.. pozdrawiam ;)))
ratek 2008-12-15
bleh
qcharz 2008-12-19
W Wielkopolsce znana jako "CZERNINA" - z kaczej krwi.
Nie mylić z czarną polewką.
Czarna polewka to zupa z czarnej soczewicy.
Taką dostał Jacek Soplica. ;)))
jutipsy 2008-12-26
nie jadłam i nigdy nie spróbuje, kiedyś wmawiali mi ze to zupa czekoladowa ale nie dałam sie :-)
adwokat 2010-03-27
Uwielbiam ale czystą, tylko z owocami. Ziemniaki lub makaron to rzecz zbędna.
Pozdrawiam