6 sztuk kolorowej papryki, 2,5 kg. ogórków, 2 główki czosnku, 4 pełne łyżki soli,1 łyżeczka chili, 2 szkl. cukru, 8 łyżek oleju, 1,5 szkl. octu, 3/4 szkl. wody.Umyte i nieobrane ogórki pokroić w grubsze plastry( ścinać końcówki) zasypać solą i odstawić na 3 h. Po upływie czasu wylać wodę z ogórków posolonych.Ogórki posypać chile z rozgniecionym czosnkiem i wymieszać z papryką pokrojoną w paseczki.Zagotować olej,cukier, wodę.Gorącą zalewą zalać ogórki i odstawić na 12 h. Po upływie czasu układać do mniejszych słoików razem z zalewą i pasteryzować od zagotowania-15 min.
GRYZIE SIĘ, A JA NA SPACER:)
anad60 2015-07-30
wygląda niezwykle apetycznie i kolorowo *;*
ja robię z podobnych składników ale same ogórki
przyprawy takie same, ogóreczki kroję na pół i ćwiartki
i po włożeniu do słoików nie pasteryzuję, czasem stoją dwa lata...
halinag 2015-07-30
Zobacz na tą robię już trzeci rok dla nas pyszna
http://www.garnek.pl/halinag/26552440/
pantoja 2015-07-30
Apetyczna, niech się gryzie. Chętnie bym ją ugryzła ale mój żołądek i wątrobę by całkiem wygryzła. Ciężkie jest życie z ograniczeniem zajadania takich pyszności...:)
Placki ziemniaczane już mi się po nocach śnią, muszę być dzielna:)
vitaawe 2015-07-30
fantastycznie...:)
SERDECZNOŚCI MOC