35 minut i gotowe chcialam zrobic inne zdjecie ale nie bylo czasu a pozniej nie bylo juz rolad ale moze innym razem.
SKLADNIKI:
10 dag mąki krupczatki lub tortowej
15 dag cukru pudru
5 żółtek
7 białek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka octu (pół na pół z wodą)
Żółtka utrzeć z cukrem dodając ocet. Na żółtka wyłożyć ubitą pianę z białek i lekko wymieszać. Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia , wymieszać.
Masę wyłożyć na wcześniej przygotowaną blachę (na duży piekarnik , wyłożoną papierem do pieczenia. wyrównać i wstawić do średnio nagrzanego piekarnika. Piec 15 - 20 minut W
temperaturze 180 stopni C. Po wyjęciu, ściągnąć folię i położyć na obsypanej cukrem ściereczce. (ciasto musi być jeszcze gorące) i wraz z nią zwinąć w rulon. Pozostawić do wystygnęcia.
Smietane i owoce jakie lubicie albo jakie macie pod reka ja dodalam ananasa i brzoskwinie z puszki i juz. SMACZNEGO