krokodyl 2009-01-24
Ciekawe co to robi oprócz tego że mieli kawę ????:)))))) Pozdrowiona wieczornie :))))
krokodyl 2009-01-24
Aaaaaaaaaaa to wiem już, czasami je kupuje.......ono robi też za szybkowar hahahahahahahahahahhahahaha :))))))
yvonne7 2009-01-25
a cóż tu jest takiego niezwykłego???
przecież od dawna tak działa rynek :)
P.S. Twój rzymski garnek - Twój smak. Znam ludzi, którzy we frytkownicy smażą rybę, kurczaka i frytki na jednym oleju i też im smakuje. Tak samo jest z mocno przyprawionymi daniami w garnku rzymskim :)
Pozdrawiam nocnie :)))
slonko3 2009-01-25
Masz rację:
nic nadzwyczajnego,,,
ale czasem trzeba komuś coś udowodnić zdjęciem :)
siestala 2009-01-25
:) Prosze bardzo oto:
przepis na wieprzowine z czerwona kapusta:
ok 1 kg miesa wieprzowego bez kosci ( moze byc od szynki)
4 filizanki drobno posiekanej czerwonej kapusty
1 srednia cebula zeszklona na oleju
3 kwasne jablka pociete w " slupki" ( albo utarte na "grubych oczkach")
2 lyzki ciemnego cukru
lyzeczka soli
2 zmiazdzone zabki czosnku
pieprz
1 filizanka bialego wina ( albo soku jablkowego)
1-2 lyzki czerwonego octu
majeranek
Mieso natrzec czosnkiem, sola, pieprzem i majerankiem.
Podsmazyc na patelni rumieniac ze wszystkich stron. Przelozyc do kamiennego garnka, dodac cebule, kapuste, jablka, cukier i plyny. Piec w srednio nagrzanym piekarniku ( ile? to zalezy od piekarnika i grubosci miesa, pewnam, ze ponad godzine)
Smacznego!
milko 2009-01-25
Ja przepisu nie dodam.... Ale w Niemczech widziałam jedną fabryke, może tam to produkują? ;-))))
krokodyl 2009-01-25
Przepis zaiste intrygujący poczytałem u siestale.......Ciebie oczywiście pozdrawiam tudzież całuję :))))