2 jaja
4 łyżki cukru
11/4 szklanki mąki
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Jaja ubić z cukrem, dodać mąkę i proszek, wymieszać.
Masa budyniowa:
1 litr mleka lub 400 ml mleka kokosowego i 600 ml mleka (moja wersja)
3 budynie kokosowe lub śmietankowe lub waniliowe
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu.
Masa kokosowa:
20 dag masła
1 szklanka cukru
20 dag wiórków kokosowych
3 jaja
Masło rozpuścić w garnku, dodać cukier i wiórki kokosowe. Przestudzić, dodać jaja, wymieszać.
Składamy ciasto: Ciasto rozłożyć na blaszce (18x29) wyłożonej papierem do pieczenia. Na nim rozsmarować ostudzony budyń i wyłożyć masę kokosową. Piec w 160 oC z termoobiegiem, bez termo obiegu zwiększyć do 170 oC przez 45 minut. Jeśli kokos zacznie się za szybko rumienić przykryć ciasto folią aluminiową.
Przepis z netu:
https://pikantnaslodycz.blogspot.com/2013/03/ciasto-kokosowo-budyniowe.html
dodane na fotoforum: