Ciasto:
1,5 szklanki mąki
Pół szklanki cukru
Pół kostki masła roślinnego
2 łyżki kakao
Pół łyżeczki proszku do pieczenia
5 łyżek mleka
Masa serowa:
Kilogram sera
Pół kostki masła
6 – 10 jaj
Budyń waniliowy
1,5 szklanki cukru pudru
Cukier waniliowy
Olejek aromatyczny
Rodzynki, skórka pomarańczowa
Wszystkie składniki szybko zagnieść i włożyć ciasto na kilka godzin go zamrażalnika.
Masło i cukier utrzeć, dodać żółtka, zmielony ser i pozostałe składniki, po czym wszystko zmiksować. Ubić białka na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą serową. Do przygotowanej formy zetrzeć na tarce z dużymi otworami połowę zamrożonego ciasta, wyłożyć masę serową, a na nią zetrzeć druga porcję ciasta. Sernik piec około godziny.
dodane na fotoforum: