Zapraszam na mój foto bloog ;
https://maria.bloog.pl/?ticaid=69017
6 kg - buraków a do tego zalewa :
2 szklanki octu 10%
3 szklanki wody
4 szklanki cukru
9 listków laurowych
12 kulek ziela angielskiego
6 ząbków czosnku ( wycisnąć )
12 kulek pieprzu
4 łyżki soli
2 łyżki kminku
3 drobno pokrajane cebule
Wszystko razem zagotować . Gorącą zalewe wlewam do miski , mieszam wszystko z buraczkami i szybko do słoików już przygotowanych. Pasteryzuję około 15 minut....
aloj2 2009-10-28
No to znowu się napracowałaś,,ale zapasik super, miło pozdrawiam z przepisu skorzystam , dziękuję serdecznie :))))
nelka1 2009-10-28
........۩۞۩.........
Uroczego wieczoru Ci życzę, spokojnej nocy i ... bajkowych snów
.........۩۞۩.........
solemio 2009-10-28
Marysiu do soboty na starej galerii papapapappaap
rudy13 2009-10-28
dobry przepis, chyba spróbuję...zostało mi kilka pustych słoików...
pozdziwiam Cię Marysiu, jaka Ty pracowita i gospodarna jesteś....
alemark 2009-10-29
Buraczki tez lubie... jest troche pracy, ale za to w zimie wystarczy wyciagnac tylko reke i juz....
lunio 2009-10-29
zdrowe i pyszne.....)
yanisia 2009-10-30
Będzie pychotka na zimę jak znalazł:) Pozdrawiam ciepło i serdecznie,życzę dobrej nocki:):):)