50 dag mąki
50 dag twarogu
10 dag margaryny
2 łyżki śmietany
3 jajka
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Z podanych składników zagnieść ciasto,rozwałkować na grubość 5 mm.wykrawać od szklanki koła a w nich kieliszkiem wyciąć otwory.Piec w głębokim tłuszczu na rumiano z obu stron,osączyć na bibule,posypać cukrem pudrem.
dodane na fotoforum:
beata3 2010-11-30
SUPER SMACZNEGO
danka1 2010-11-30
pyszne oponki - jak ja ich dawno nie robiłam..
bea01 2010-11-30
Pyszne...
magdabo 2010-12-01
O jej , jak dawno je robiłam ... pyszne słodkości !!!
elciej 2010-12-02
Dziekuje bardzo...... bardzo dawno takich nie jadlam, juz chyba smaku nie pamietam;)