60 dag boczku surowego
40 dag kiełbasy toruńskiej lub podwawelskiej
30 dag słoniny
1 cebulka
1 jabłko
2 ząbki czosnku
sól,pieprz,majeranek
Słoninę i boczek zmielić przez maszynkę, wrzucić na patelnię i wysmażyć.Kiełbasę też zmielić, dodać pod koniec.
Podsmażyć wszystko razem, dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę i jabłko smażyć do lekkiego zrumienienia cebulki.
Na koniec dodać,zmiażdżony czosnek, chwilkę jeszcze smażyć,doprawić solą pieprzem i majerankiem według własnego smaku.
Wylać smalec do salaterki i odstawić do zastygnięcia, podawać z chlebem i ogórkiem kwaszonym.
dodane na fotoforum:
magdabo 2011-02-23
O , już pyszne śniadanko i jak pachnie skwareczkami .... smacznego Bożenko !
beata3 2011-02-23
smacznego
kot54 2011-02-23
to jest jedzenie........pychota.....
kris13 2011-02-24
No,nie!!!!!!!!!!!!!! to,co lubię najbardziej ale...nie mogę_czasem jednak po kryjomu zjem;)))