8 jajek
pół kapusty pekińskiej
2 ogórki zielone
2 ząbki czosnku
sól,pieprz
majonez
Jajka ugotować na twardo.Pokroić na połówki lub ćwiartki i ułożyć na półmisku.Kapustę drobno poszatkować (same zielone listki wyciąć grube nerwy).Kapustą posypać po jajkach.Ogórki zetrzeć na grubej tarce razem ze skórką dodać do nich przeciśnięty przez praskę czosnek i majonez,wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem,przygotowanym sosem polać po jajkach z kapustą,posypać siekanym szczypiorkiem.
dodane na fotoforum:
kaja12 2011-03-18
dziś robię Twoją sałatkę z pieczarkami,ale na jutro to już wiem co będzie...:))
pozdrawiam..
romcio 2011-03-18
witam i pozdrawiam piątkowo
natka1 2011-03-18
Wygląda wspaniale i pewnie tak też smakuje:)) Pozwolę sobie spisać przepis, pozdrawiam:))
kot54 2011-03-18
Przepis zabieram bo pyszny......mniam pychota...:))
violinka 2011-03-18
pysznie wyglądają i tak napewno smakują miłego weekendu Bożenko
magdabo 2011-03-18
No no , ciekawe wykonanie , takiej jeszcze nie robiłam ...
wkspio 2011-03-19
spodobało mi się to danie , proste i chyba będzie smaczne ... dziękuję za przepis , dziś z niego skorzystam . miłego weekendu życzę .