fasolka szparagowa
gałązki zielonego kopru z nasionami
czosnek
na zalewę:
3 szklanki wody
1 szklanka octu 10%
3 łyżeczki cukru
1 łyżka soli
Młode strąki fasoli zielonej lub żółtej,umyć,przyciąć końce.Obgotować w dużej ilości wody przez trzy minuty,odcedzić.Układać w słoikach na stojąco,do każdego słoika włożyć gałązkę kopru i ząbek czosnku.Zagotować zalewę i gorącą zalać słoiki,zamknąć i pasteryzować 10 min.
dodane na fotoforum:
kozy09 2011-07-21
Super ,dzięki za przepisy też muszę zacząć robić jakieś zimowe zapasy ,skorzystam z Twoich przepisów:):):):)
dosiak 2011-07-21
Uwielbiam robić przetwory - w tym roku niestety brak czasu.....może coś co zostanie we wrześniu, pozdrawiam i życzę udanych i smacznych przetworów :)
bronia 2011-07-21
Ty dziewczyno nie masz czasu na odpoczynek... Jak pszczółka uwijasz się przy produkcji zapasów na zimę...Podziwiam Cię...Ja tak jak "dosiak" nie mam czasu na przetwory ...a szkoda...bo na pewno skorzystałabym z Twoich przepisów...Pozdrawiam i życzę miłego dnia:)
magdabo 2011-07-21
Pycha ...
beatula 2011-07-21
Super przepisy! Przekazuję Mamci i zapisuję. Tyle, że ja nie przerabiam - nie mam działki :-(
Pozdrawiam :-)