1 kg żeberek
3 cebule
kostka rosołowa
sól,pieprz,olej
1,5 łyżki przyprawy do mięs
1 łyżka mąki+od obtoczenia
Żeberka poporcjować natrzeć pieprzem i posypać przyprawą do mięs.Wstawić do lodówki na 30 min.Cebulę pokroić w piórka.Żeberka obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony,dodać cebulę i jeszcze smażyć parę minut.Kostkę rozpuścić w 300 ml.wrzątku.Wlać do mięsa(uzupełnić wodą by mięso było całkowicie przykryte).Dusić ok.1,5 godziny na wolnym ogniu,od czasu do czasu zamieszać.Sos zagęścić łyżką mąki i doprawić do smaku.
dodane na fotoforum:
gosku 2011-10-15
to ... to i ja bardzo lubie :)))
magdabo 2011-10-15
ja też bardzo lubię ...
alice51 2011-10-16
Dochodzi pierwsza w nocy a mnie nagle głodno się zrobiło. Nie mogę o tej porze oglądac takich fotek. Mniam , mniam