2 zupy chińskie z makaronem pikantne
1/2 kapusty pekińskiej
duża czerwona papryka
2 średnie pomidory
puszka kukurydzy
duży por (biała część)
20 dag szynki konserwowej lub innej
3-4 jajka ugotowane na twardo
mały majonez
Makaron z zupek pokruszyć wsypać przyprawy i zalać 300 ml. wrzącej wody,przykryć i odstawić do napęcznienia makaronu.Kapustę pekińską drobno poszatkować,pora pokroić w cienkie pół krążki i sparzyć wrzącą wodą by zmiękł,osączyć.Jajka zetrzeć na grubej tarce jarzynowej.Paprykę,szynkę i pomidory pokroić w drobną kostkę,kukurydzę osączyć z zalewy.Wszystko razem wymieszać dodać majonez i przyprawić do smaku....
dodane na fotoforum:
kot54 2012-03-24
nigdy nie robiłam...ale chyba zrobię...muszę zobaczyć
jak ona smakuje....smacznego życzę :))
ewulka1 2012-03-24
Muszę ją koniecznie wypróbować.>:))Bo wygląda apetycznie...:))