Jabłka zetrzeć na grubej tarce i ugnieść w słoiku...można dodać trochę cukru ale niekoniecznie...pasteryzować 20 minut...są wyśmienite do szarlotki...ryżu itp...
dodane na fotoforum:
jania81 2012-08-24
o super...mam sporo jabłek w ogrodzie i chciałam je przesmażyć, ale w ten sposób jest szybciej:))
Pozdrawiam i miłego weekendu życzę:))
funiak 2012-08-24
....ze bez cukru to ciekawy sposob....moze w dokladnym ugnieceniu tajnik sukcesu:))))zaradna z Ciebie gospodyni:)))sledze kazdy kulunarny dodatek do galerii:)))pozdrawiam milo:)))
stasia2 2012-08-24
dobry pomysł na jabłuszka ,,,miłego pitraszenia i udanego dnia ,,,pozdrawiam w upalny dzień,,,
gosku 2012-08-24
...a no tak Bozenko ...
wspaniala z Ciebie gospodarna kobietka ...
pozdrawiam milutko...
magdabo 2012-08-24
Robię dokładnie w ten sam sposób ...)
graga62 2012-08-24
Też takie robię, własnie dzisiaj otworzyłam słoik z zapasów z ubiegłego roku, są pyszne... Pozdrawiam :)