grzyby jednego gatunku
2-3 cebule
Grzyby oczyścić i umyć.Grzyby bez trzonów i całą obraną cebule zalać wodą i zagotować,gotować 30 minut po czym odcedzić,cebulę wyrzucić...
2 szklanki wody
1/3 szklanki octu 10%
1 łyżka cukru
1 łyżka soli
5 ziaren pieprzu
5 ziaren ziela angielskiego
2 liście laurowe
Wszystkie składniki zagotować i gotować 10 minut.Na wrzącą zalewę wrzucić wcześniej obgotowane grzyby,(można dodać plasterki marchewki krążki cebuli).Gotować 1 minutę i od razu przełożyć do słoiczków szybko zamknąć odstawić do wystygnięcia...nie wymagają pasteryzacji...
dodane na fotoforum:
stasia2 2012-10-27
tez robiłam i dobrze się grzybki je,,dobrej nocy ,,,,
violinka 2012-10-28
przepiękne nie mam w tym roku wcale pozdrawiam