7 jajek
7 łyżek cukru
6 łyżek mąki pszennej
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Białka ubić na sztywno,dodać cukier i dalej ubijając dodać po jednym żółtku.Następnie dodać mąkę z proszkiem i kakao,delikatnie wymieszać i upiec (25x35 cm.) ok.25 min. w 180 °C
szklanka cukru
30 dag wiórek kokosowych
6 białek
łyżeczka proszku do pieczenia
Z białek ubić sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier, na koniec wsypać wiórka kokosowe, wymieszać. Wylać na blaszkę (takiej samej wielkości jak blaty biszkoptowe) wyłożoną pergaminem i posmarowaną olejem. Piec na złoty kolor w 180 °C.
3 jaja
3/4 szklanki cukru pudru
25 dag. margaryny
15 łyżek kawy cappuccino
1/4 szklanki wody
Kawę zalać gorącą wodą wymieszać, ostudzić. Jaja ubić z cukrem na parze do białości, wystudzić. Margarynę utrzeć na puch, stopniowo dodawać masę jajeczną a na końcu kawę.
Blat biszkopta posmarować połową kremu przykryć bezą wiórkową, rozsmarować resztę kremu, przykryć blatem biszkoptowym. Wierzch ozdobić dowolnie...
dodane na fotoforum:
gosku 2013-04-20
to co lubie Bozenko :)
iwanka1 2013-04-20
Nie mam żadnej okazji a szkoda bo chętnie bym upiekła.