1 szklanka ryżu
2 jajka
1 duża cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżka masła
mąka
sól,pieprz
bułka tarta
Ryż ugotować na sypko,cebulę drobno posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę i wraz z cebulą zeszklić na maśle,dodać do ryżu.Dodać też surowe jajka,przyprawić do smaku,dodać też łyżkę mąki by zagęścić,wymieszać formować kotlety.Obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju na rumiano.
Podawać z dowolnym sosem....
do ryżu można dodać mielonego mięsa i zielonej pietruszki...
dodane na fotoforum:
mikunia 2013-07-26
,,, muszę wypróbować ten przepis!pozdrawiam
ewaiza 2013-07-26
U nas takie kotlety z ryzem i miesem milonym nazywali
sie pozarskie, do dzis czuje ich smak.
stasia2 2013-07-26
BOŻENKO -,,PYSZNIE WYGLADA ,,,,
gosku 2013-07-27
....super jedzonko:)))
bronia 2013-08-02
To musi być bardzo smaczne.:) Zabieram przepis.:)