50 dag mąki
5 żółtek
20 dag cukru pudru
25 dag margaryny
2 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy
2 duże łyżki kakao
Z podanych składników (oprócz kakaa)zagnieść kruche ciasto.Podzielić na trzy części,do jednej dodać kakao.
5 białek
budyń śmietankowy lub waniliowy
2 łyżki mąki ziemniaczanej
25 dag cukru pudru
80 dag twarogu
25 dag śmietany 18%
Twaróg zmielić trzy razy,ucierając dodać pozostałe składniki i na końcu pianę z białek.
Rozwałkować jasny blat ciasta i wyłożyć nim dno blaszki,wylać połowę przygotowanego sera,przykryć rozwałkowanym blatem z dodatkiem kakao,dać resztę sera całość przykryć ostatnim rozwałkowanym blatem.Piec ok.godziny w 200°C
Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem lub oblać polewą czekoladową...
.....SMACZNEGO.....
dodane na fotoforum:
ania03 2014-07-13
Uwielbiam serniki...re.dynie najpierw sadziłam tylko dla pestek..teraz dla dżemu...dynia z pomarańczami mnie uwiodła:0 hihi..ale to wszystko kwestia gustu:)pozdrawiam niedzielnie
jonna 2014-07-13
Szkoda, że nie wskoczy mi tutaj, bo jednej porcji już by nie było.....U mnie pochmurno i smutno.....
fiolek7 2014-07-14
Popatrzeć i przełknąć ślinkę można :-), nic więcej się nie da zrobić, a chciałoby się !!!! :-)