Jajka ugotować na twardo,obrać. 1/2 szklanki koncentratu barszczu czerwonego wymieszać z 3/4 litra gorącej wody i wrzucić na kilka minut jajka. Wyjąć i opłukać w zimnej wodzie. małym nożykiem z ostrym czubkiem w każdym jajku robić zygzak dochodząc nożem do środka jajka. - Jajka ułożyć na sosie posypanym szczypiorkiem...w moim wypadku jest to sos tzatziki...Ogórka wężowego zetrzeć na grubej tarce,odcisnąć z soku.Duży jogurt grecki wymieszać z ogórkiem,przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku(ja daję dwa ząbki),solą ,pieprzem odrobiną soku z cytryny.
dodane na fotoforum:
jaworr 2016-01-28
Super, fantastyczny pomysł do podpatrzenia.... pięknie to wygląda.
W pierwszej chwili myślałam, że to czerwona cebula..:))
Pozdrawiam serdecznie Bożenko..:))
kris13 2016-01-28
Super pomysł,Bożenko_podoba mi się :))
,,,można zrobić tak na Wielkanocne śniadanko ;)
astra40 2016-01-28
Świetny pomysł:) Pięknie to wygląda na talerzu, tylko do takiego precyzyjnego wycięcia jajeczek trzeba mieć niesamowite zdolności:)
magdabo 2016-02-10
Świetny przepis , a Wielkanoc tuż tuż ... dziękuję za przepis !