1 kg piersi z kurczaka
2 jajka
bułka tarta
mąka
tłuszcz do smażenia
filety pokroić na paski,oprószyć solą i pieprzem.
paski mięsa maczać w mące-jajku-bułce tartej i smażyć na rumiano ze wszystkich stron,osączyć z tłuszczu,wystudzić.
(do bułki tartej do panierowania można dodać 2-3 łyżki startego parmezanu lub ziaren sezamu )
Jogurt naturalny
2 ząbki czosnku
sól,pieprz
sok z cytryny
Jogurt wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem,doprawić solą pieprzem i odrobiną soku cytrynowego.
dodane na fotoforum:
niusia1 2016-09-25
pycha; nie raz korzystam z twoich propozycji i to tez wykorzystam; re- śliwki też kupiłam- 4 kg i raz dwa przerobiłam;
lucilla 2016-10-05
ja do tego dipu dodaję jeszcze płaską łyżeczkę cukru brzozowego , który podkreśla smak
magdabo 2016-10-09
to dobrze smakuje ...