1 szklanka wody
12,5 dag margaryny
szczypta soli
1 szklanka maki pszennej
4 jajka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wodę zagotować z solą i margaryną,gdy margaryna się rozpuści wsypać mąkę i dokładnie wymieszać,cały czas mieszając gotować ok 3 min.Odstawić do ostygnięcia.Mieszając dodawać po jednym jajku,na końcu dodać proszek.Za pomocą szprycy wyciskać na blaszkę małe kopczyki ciasta piec ok.25-30 min. w 200-220 °C
Krem:
30 dag kremówki 30%
20 dag serka mascarpone
2 łyżki cukru pudru
Kremówkę ubić na sztywno dodać cukier i serek mascarpone,wymieszać.
Przeciąć ptysie na pół i za pomocą szprycy wycisnąć krem przykryć wierzchem i posypać cukrem pudrem lub polać roztopioną czekoladą.
dodane na fotoforum: