Biszkopt :)8 jajek
czubata szklanka mąki
3/4 szklanki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.
Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać
Piec. ok. 30 min. w 180 °C blaszka 26x35
Po wystudzeniu przekroić na trzy blaty.
krem budyniowy:)
0,5 l mleka
2 budynie śmietankowe
1 cukier waniliowy
5 łyżek cukru
25 dag masła
Z mleka, cukru,cukru waniliowego oraz budyniu w proszku ugotować budyń. Utrzeć masło , dodawać przestudzony budyń ciągle ucierając.
dodatkowo :)
Puszka masy krówkowej
duże opakowanie herbatników
polewa czekoladowa
Blat biszkopta posmarować połową masy krówkowej u łożyć warstwę herbatników, wyłożyć połowę kremu budyniowego i przykryć blatem biszkopta na to druga połowa kremu budyniowego, przykryć warstwą herbatników,wyłożyć drugą połowę masy krówkowej i przykryć ostatnim blatem biszkopta.Wierzch oblać polewą czekoladową,dowolnie udekorować.
dodane na fotoforum: