na kolacje mała przekąska...
35 dag średnich pieczarek
2 łyżki tartej bułki
cebula
4 łyżki oleju
3 łyżki maki
2 jajka
1/2 pęczku koperku
sól,pieprz
Z pieczarek wyciąć trzony i posiekać je drobniutko.Cebule posiekać w kosteczkę i na łyżce oleju przesmażyć z pieczarkami.Dodać jajo,posiekany koperek,łyżkę tartej bułki,przyprawić solą i pieprzem,dokładnie wymieszać.Kapelusze pieczarek oprószyć solą i mąką,nałożyć farsz.Kapelusze maczać w mące-jajku i tartej bułce.Smażyć na reszcie oleju na rumiano z obu stron.Po usmażeniu przykryć na chwile pieczarki na patelni,aby doszły...SMACZNEGO...
dodane na fotoforum:
jedrek 2009-09-01
apetyczne...............pozdrawiam
ginusia 2009-09-01
ale pysznosci serwujesz , mniam:)))) miłego wieczorku ci zycze:)))
misia51 2009-09-01
Dobrej spokojnej nocy-życzę:)......Dobranoc...-))))
..Bożenko narobiłaś smaku...na cały GAR....
magdabo 2009-10-11
To bardzo lubię i często robię dodaję ogonówkę lub polędwicę ...