zapraszam na małą przekąskę przed obiadem...
50 dag kiełbasy zwyczajnej lub innej cienkiej
2 jajka
10-15 dag sezamu
2-3 łyżki mąki
0,5 l oleju
do dekoracji:grzybki z octu-oliwki-korniszony
Kiełbasę pokroić na 2-3 cm.ukośne kawałki.Obtoczyć w mące-roztrzepanym jajku i sezamie.Smażyć w głębokim tłuszczu z obu stron na złoty kolor.Osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku.Nabijać z oliwką-grzybkiem lub korniszonkiem na wykałaczki...
...SMACZNEGO...
dodane na fotoforum:
magdabo 2009-10-11
Ale super .. napewno to zrobię , cudnie dziękuję za przepis !
bronia 2011-11-30
Czy mogę prosić o dodanie tej pięknej przekąski na moje fotoforum: http://www.garnek.pl/forum/zimna-plyta-przekaski
Dziękuję.:)