4 białka
pół szklanki cukru kryształu
pół szklanki cukru pudru
szczypta proszku do pieczenia
łyżeczka maki ziemniaczanej
Białka ubić na sztywną pianę,nie przerywając ubijania dodawać stopniowo cukier kryształ.Gdy piana będzie sztywna dodać cukier puder,proszek i mąkę ziemniaczaną.Pianę przełożyć do rękawa cukierniczego lub rożka zwiniętego z pergaminu.Dużą blaszkę wyłożyć papierem posmarować margaryną,oprószyć mąką.Na blaszkę wycisnąć małe beziki.
Suszyć w piekarniku od 1-2 godzin w 100-120°C.
....SMACZNEGO....
dodane na fotoforum:
danka55 2009-09-08
_To tylko Ja.
___Wpadłam Ci życzyć
___Miłego Dnia..
___Pięknego słońca.
___Dużo miłości.
___Wiele uśmiechów
___I przyjemności.
Pozdrawiam serdecznie
Pięknie
aniolo 2009-09-08
Na sam widok ślinka cieknie
graga35 2009-09-09
.....::::: Miłego Dnia Życzę :))
.....: Cieplutko Pozdrawiam :))
....: I Buziaczki Zostawiam ;**
umila 2010-09-07
zrobiłam też miałam białka... dziękuję za przepis :))ciutek mi sie przypiekły z dołu,ale to nic następnym razem jeszcze raz upiekę:))