45 dag mąki
25 dag margaryny
8 dag cukru pudru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
5 żółtek
4 dag kakao
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto,podzielić na trzy części i do dwóch dodać kakao.Ciasto schłodzić.
80 dag twarogu
2 dag mąki ziemniaczanej
5 całych jaj
5 żółtek
12 dag cukru pudru
12,5 dag margaryny
Ser dwukrotnie zmielić,margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem.Dodać twaróg,mąkę ziemniaczaną i na końcu pianę z białek.
10 białek
6 dag cukru kryształu
8 dag kisielu czerwonego
Białka ubić na sztywną pianę,dodać cukier jeszcze ubijać na końcu dodać kisiel.
40 dag powidła lub marmolady
Na wysmarowaną blaszkę rozwałkować białe ciasto,posmarować powidłem,zetrzeć jedną część ciasta z kakao,wylać przygotowany ser,wyłożyć pianę z kisielem a na wierzch zetrzeć drugą część ciasta z kakao.
piec w 160-180 °C ok. 45-50 minut.
dodane na fotoforum:
lunio 2009-11-23
przybyłam po zapachu!!!!!
magdabo 2009-11-23
Jaki ładny kolorowy ... czy mogę kawałek dla mojego męża ?
to jego ulubione ciasto ...
xxena 2009-11-23
wygląda apetycznie, poproszę o przepis :))
demonix 2015-09-26
Witam.Kazdy pisze komentarze,ale nikt nie pisze na temat.Np czy wychodzi z tego przepisu itp.
Ja wiec napisze pare wskazówek:
ciasto dzielimy na 3 jasna czesc ciasta ma byc wieksza bo nie wylepicie spodu blachy.Ciasto kruche preferuje wlozyc na 30-60 min do zamrazarki.Oczywiscie ciasto biale mniej,bo ciezko bedzie wylepic spód.Kakao to troche przesada 40g?
Starczy W zupelnosci 20-25gram.W sumie wychodzi 15 jaj.No i trzymac sie czasu pieczenia.Ja preferuje 180 stopni celcjusza.Pozdrawiam ^^Marek.M^^