6 żółtek
40 dag mąki
12 łyżek gęstej śmietany
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
2 łyżki spirytusu lub octu
tłuszcz do smażenia
cukier puder do posypania
Z podanych składników starannie zagnieść ciasto,wybijać wałkiem aż ukażą się pęcherzyki powietrza.Wałkować dość cienko wykrawać pasy naciąć przez środek przewinąć .Smażyć z obu stron na rumiano,osączyć na bibule z tłuszczu,posypać cukrem pudrem.
dodane na fotoforum:
lilia22 2010-01-14
Pozdrawiam.
lunio 2010-01-14
bardzo lubię......:)
halinag 2010-01-14
WITAM SERDECZNIE.........ŻYCZĘ TOBIE........ CUDOWNEGO DNIA ~
SERDECZNIE I GORĄCO......POZDRAWIAM......ale pyszności...
darlenk 2010-01-14
ale dzisiaj już nie mam,więc jednego wezmę:-)
magdabo 2010-01-14
Ależ smaczny chuścik usmażyłaś ...
magdabo 2010-01-15
No i skusiłaś mnie ... dzisiaj smażyłam chruścik ...