WIEM JUŻ PO KARNAWALE ALE CO ZROBIĆ GDY MA SIĘ OCHOTĘ NA CHRUŚCIK
6 żółtek
40 dag mąki
12 łyżek gęstej śmietany
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
2 łyżki spirytusu lub octu
tłuszcz do smażenia
cukier puder do posypania
Z podanych składników starannie zagnieść ciasto,wybijać wałkiem aż ukażą się pęcherzyki powietrza.Wałkować dość cienko wykrawać pasy naciąć przez środek przewinąć .Smażyć z obu stron na rumiano,osączyć na bibule z tłuszczu,posypać cukrem pudrem.
dodane na fotoforum:
beamm 2010-03-18
pycha
vesper5 2010-03-18
...witam, pozdrawiam i miłego wieczorku życzę :)))
magdabo 2010-03-18
Taki chruścik , to na okrągło można jeść ...
Pozdrawiam !
intma43 2010-03-18
Jak się ma chcenia- to trzeba je zrealizować. Po co się męczyć z własnymi myślami? Ja robię podobnie..jak mi się chce naleśników to je smażę... Pozdrawiam Bożenko!
ada40 2010-03-18
W koncu mamy wiosne dobranoc slodkich snow zycze i slonecznego dzionka jutrzejszego.
jaworr 2010-03-18
Ja zawsze mówię, że mój żołądek na kalendarzu się nie zna, ale na zegarze tak........:)))
schrupałabym...:))
pitul 2010-03-19
Witam!!! Paniu STASIU podziwiam Pani zdolności kulinarne!!!!:)))
do tych chruścików zamiast octu/spirytusu co można dodac??