25 dag fasoli
1-2 cebule
1-2 ząbki czosnku
5 łyżek oliwy
łyżka siekanej natki pietruszki
2 łyżki magi do zup
Fasolę namoczyć,po czym ugotować z przyprawą do zup,odcedzić.Cebulę i czosnek drobno posiekać dodać do ciepłej fasoli,wlać oliwę,wsypać siekaną natkę,szczyptę pieprzu i jak kto lubi dodać łyżkę musztardy,wymieszać.
Podawać z pieczywem lub jako dodatek do pieczonych i smażonych mięs.
dodane na fotoforum:
ewabara 2010-04-28
☆.......☆.......☆......☆...
Każdy dzień jest zaproszeniem
do szczęścia...
Bo szczęśliwy człowiek
widzi zawsze wokół siebie
tylko szczęśliwych ludzi .....
pozdrawiam cieplutko.
...☆.......☆.......☆......☆...
gosian 2010-04-28
warte sprobowania,bardzo lubie fasole,ale tak to jeszcze nie jadlam,napewno pycha.Milego dnia.
micha3 2010-04-28
Zaraz zaczynam robić ...zrobie z fasolką z kuszki...Pewnie nie będzie tak dobra jak twoja Stasiu,ale właśnie taką mam....
vesper5 2010-04-28
...ciekawy pomysł...:)))
monna1 2010-04-28
smaczne mniam mniam, pozdrawiam serdecznie :)
danka1 2010-04-28
Ja siępiszę na tą sałatkę.
jaworr 2010-04-29
Ja kiedyś częściej robiłam z kolorowej fasoli, a teraz robię z soczewicy też takie sałatki..........:)
magdabo 2010-04-29
Zdrowa , smaczna ... interesująca sałatka ...
lunio 2010-04-30
pysznie...na pewno skorzystam:)))