babcia1 2015-11-17
o rany ja chyba naprawdę pójdę na komorne do Ciebie ..takie smakowitości własnego wyrobu mniam!!
forhend 2015-11-17
Wygląda pysznie i napewno ta jest!!!-Serdecznie pozdrawiam i życzę miłego wieczoru!-(*=*)
stachs7 2015-11-17
Pyszności....
dana02 2015-11-18
Pyszne.
Witam w jesienny, deszczowy dzień.
Życzę radosnej reszty dnia, nocy spokojnej:)
lunia05 2015-11-19
Piękne te serki, aż chce się po nie sięgnąć.
Pytanie techniczne, jak długo i w jakiej temperaturze były wędzone?
Pytam, bo zamierzam znów wędzić serki, co prawda nie mam swoich, ale te typu włoskiego też się nadają.
lunia05 2015-11-19
dziękuję za odpowiedź, wiem że macie elektryczną wędzarnię, więc pewnie o wiele łatwiej się w takiej wędzi. Niestety mam tradycyjną i ciężko tam czasem utrzymać niską temperaturę.
Przy ostatnim wędzeniu była nawet w okolicach 100 st ale muszę przyznać że serkom to wcale nie zaszkodziło, choć wędziłam też dość długo bo 4 godziny. Przy najbliższym wędzeniu będę się starała z całych sił, utrzymać taką niską temperaturę, tym bardziej ze w planie wędzenie wyłącznie serków, przedtem wędziłam je razem z wędlinami.
lunia05 2015-11-19
dziękuję za odpowiedź, chciałam odpowiedzieć na prive ale się nie da.
Dziś właśnie zakupiłam w Lidlu serki typu włoskiego, takie kulki.
Jutro rano zamoczę jej w wodzie z solą. Ostatnio dałam jakieś 60 gr na 1 litr, ale teraz dam zdecydowanie mniej, bo nie lubię bardzo słonych, więc pewnie dam około 30 gram soli na litr. Używam soli kamiennej.
Moczyć się będą te serki 24 h w solance, rano je odcisnę lekko, i pójdą do wędzenia i to wszystko. Jak dla mnie to odkrycie i rewelacja, gdyby nie to że trochę były za słone, to mogłabym je jeść codziennie :))) są pyszne.
gama27 2015-11-19
WITAM >Szczęśliwi Ci, którzy mają siebie i swój świat, nie przejmując się tym co myślą o nich inni. Cudownego wieczoru życzę...
mondia 2015-11-24
Mmmmm...pachnie na całym garze....oj narobiłaś mi smaku...
chyba Ci jeden ukradnę hi hi...
MIŁEGO WIECZORKU (ツ)