6 jajek
150 g roztopionego masla
350 g cukru
cukier waniliowy
150 g maki
150 platkow owsianych
proszek do pieczenia
60 ml mleka
1 kg rabarbaru
250 g platkow kokosowych
* Oddzielic bialka od zoltek.
* 150 g cukru,cukier waniliowy i maslo ucierac na puszysta mase, zoltka dodawac pojedynczo i dalej ucierac.
*Make,mleko i platki owsiane wymieszac z proszkiem do pieczenia i wymieszac z masa.
* Wylac na natluszczona blache do pieczenia.
* Rabarbar oczyscic, obrac i pokroic na male kawalki.
* Bialka ubic na sztywna piane, dodac reszte cukru.Na koniec dodac platki kokosowe.
* Rabarbar ulozyc na ciescie i przykryc "pierzynka".
* Piec na 180°C ok.45 min.
Smacznego !
isia222 2011-04-02
lubię ciasta z rabarbarem, ale czy Ty je na prawdę wczoraj upiekłaś? może to był tylko Prima Aprilis?
lila25 2011-04-02
prawda , zacznie sie czas na ciasta z rabarbarem - moje ulubione !! czekam na przepis .))
kot54 2011-04-02
Pyszne, ale trzeba poczekać na rabarber......
Pozdrawiam (*;*)
tabea 2011-04-02
Nie , to nie byl zart, upieklam go wczoraj, jest pyszny !
Jak zobaczylam w sklepie rabarbar-nie moglam sie pohamowac... :-)
lila25 2011-04-02
a ja sie nie moge pohamowac i zrobie dzisiaj Twoje ciasto , pozdrawiam Mirello :)))
pisti20 2011-04-02
Pychotka...:))
kot54 2011-04-02
Apetycznie....
Miłego wieczoru :)