Uwielbiam wszelkiego rodzaju potrawy ze szpinakiem.
Dzis na obiadek podalam Cannelloni ze szpinakiem.
Paczka cannelloni (bez gotowania)
600 g zamrozonego szpinaku lisciastego
400 g bialego serka homog. (lub Ricotta)
4 zabki czosnku
1 mala cebula
200 g startego sera do zapiekania
sos beszamelowy (kupilam gotowy w Lidlu)
Sol,pieprz,chili
Posiekana cebulke zeszklic na patelni, dodac przecisniety czosnek oraz odcisniety z nadmiaru wody szpinak.
Po wystygnieciu wymieszac dokladnie z bialym serkiem (orginalnie byloby z serkiem Ricotta) :-)
Przyprawic do smaku i nadziewac cannelloni.
Ulozyc we formie do zapiekania,polac sosem beszamelowym i posypac startym serem.
Zapiekac na 180°C ok 45 minut.
MNIAM...! ;-)
maxmen 2012-04-04
Noooooooooo...... i to jest świetne. :)))
Też czasem robię. :)))