Byla sobie kolacyjka...

Byla sobie kolacyjka...

Spaghetti aglio e olio z zielonymi szparagami.

Spaghetti ugotowac al dente.
Szparagi zielone pokroic na male kawalki i rowniez ugotowac al dente.
Na patelni rozgrzac oliwe z oliwek. (Nie za malo)
Wrzucic drobno posiekane chili,3 zabki czosnku w plasterkach i na koniec posiekana natke. (Czosnek nie moze sie przyrumienic)
Makaron odcedzic,wymieszac z zawartoscia patelni i podawac z czerwonym, wytrawnym...Mmmm.....

Szparagi mozna rowniez wrzucic pod koniec gotowania spaghetti do jednego garnka i po odcedzeniu wymieszac z mieszanka z patelni przed podaniem.

maxmen

maxmen 2012-04-30

Super...uwielbiam maraton... :)))
A czosnek to obowiązkowo...hahaha...:)))

alisha

alisha 2012-04-30

Dobre

pviola

pviola 2012-04-30

O jakie dobrutkie!!!!
Kluchy jak wiesz lubię i jeszcze te dodatki...to coś, czego dziś było mi trzeba:))))

lisek52

lisek52 2012-05-01

Makaron.szparagi,czosnek....to miodzio:)Pozdrawiam:))

laura5

laura5 2012-05-01

Zapowiada się piękna pogoda na majówkę,zyczymy milutkiego swietowania ,i udanych potancowek.)

anita591

anita591 2012-05-01

Milutkiego popołudnia pierwszomajowego życzę!

o40na

o40na 2012-05-03

bardzo lubię makarony :))

beata1

beata1 2012-05-03

Rewelacja....
Pozdrowionka cieplutkie zostawiam i dużo wypoczynku majówkowego życzę:)

dodaj komentarz

kolejne >