wgr51 2010-08-23
napewno pyszne...
kija52 2010-08-23
http://www.bysio.com/i/c4.ac-images.myspacecdn.com/images02/41/m_362209f0140e477083c0ab0c2c441087.gif
U nas burza szaleje.Pozdrawiam serdecznie.
kaska28 2010-08-23
SZARLOTKA KRÓLEWSKA:
Ciasto kruche:
3 szkl.mąki
0/5 szkl.cukru
3 żółtka
2 łyżeczki
proszku do pieczenia
3 łyżeczki śmietany
1 k.margaryny-LUB MASŁO
Budyń:
2 szkl.mleka
2 żółtka
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 cukry waniliowe
0/5 szkl.cukru
Przecier::
2 l.przecieru z jabłek
2 galaretki cytrynowe
WYK:
Z podanych składników zagnieść ciasto.
Podzielić na trzy części
dwie większe i jedna mniejsza .Schłodzić.
Natłuszczoną blachę wylepić pierwsza porcją ciasta.
Piec 15 minut
(tak samo piec kolejne placki)
Upieczone placki pozostawić do wystygnięcia.
Ugotować budyń:
Zagotować 1 i 0/5 szkl. mleka z cukrem i cukrem waniliowym.
Żółtka,0/5 szkl.mleka
i mąki,wymieszać,wlać na gotujące się
mleko.
Cały czas mieszać,żeby się nie przypaliło.
Zimny budyń zmiksować z kostką margaryny lub masła .
Galaretki rozpuścić
w 1 szkl.gorącej wody, wlać do przecieru jabłkow.wymieszać.
Wykładać:-ciasto
-jabłka
-ciasto
-jabłka
-masa
- pokruszone ciast...
aniajaw 2010-08-23
Dużo radości z nowego tygodnia życzę Tobie Tereniu :)
Marzenia się nie rodzą, bo zawsze były z nami. Trzeba je tylko odnaleźć między jawą a snami :)
flossy 2010-08-23
cudownie apetyczne...super zdjęcie
elakra 2010-08-24
Piękne jabłuszka ,u mnie w tym roku nie ma jabłek i gruszek.Uwielbiam takie owoce prosto z drzewa ,pozdrawiam.