Restauracja w Faial,gdzie jadlam najsmaczniej przyrzadzona espade.
Espada - podstawa menu większości restauracji. Zwana pałaszem atlantyckim czarna, węgorzowata ryba, którą wyławia się na głębokości 800m tylko w dwóch miejscach na świecie.{u wybrzezy Madery i Japoni}
dodane na fotoforum:
dana02 2010-12-19
Pięknie wygląda i pysznie jak mówisz gotują...
flossy 2010-12-19
oj...chciałabym tam się znalezc na święta....pozdrawiam radośnie:)
ankam 2010-12-19
Pięknie pokazany lokal! Śliczne miejsce! No proszę i coś dla ciała też było egzotycznego! Nie znam smaku tej rybki... ciekawe info:)))
gemaf 2010-12-20
...ja tez i wlasnie tam...pychotka:))))Pozdrawiam serdecznie...dziekuje za Madere,spedzilam tam przed paroma latami swieta i Sylwestra...to jedna z najbardziej zielonych wysp jakie dotad widzialam,fascynujaca roslinosc...no i te ciagnace sie kilometrami tunele....zachwycaja:)))
tess02 2010-12-20
Tereniu kto wie czy Toskanie nie zamienie na Maderę,w jednym tygodniu tyle miałas atrakcji....ech pomarzyc tylko
lenszy 2010-12-20
Ciekawy budynek, ładne miejsce.
(komentarze wyłączone)