Składniki:
3 jajka
1 mały pęczek szczypiorku
150 g żółtego sera
1 pęczek rzodkiewki
6 łyżek majonezu
1 łyżeczka przyprawy do sałatek lub dowolna przyprawa
sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo.Zimne ścieramy na tarce o dużych oczkach i przekładamy na dno szklanego naczynia . Posypujemy solą i pieprzem do smaku. Jako drugą warstwę równomiernie rozprowadzamy majonez.Najlepszy majonez w butelce-bo jest bardziej płynny. Na to dajemy drobno posiekany szczypiorek. Posypujemy przyprawą do sałatek. Jako kolejną warstwę dajemy starty na tarce o dużych oczkach żółty ser. Ostatnią warstwą jest starta rzodkiewka.
Należy przed spożyciem sałatkę dokładnie wymieszać.
magdabo 2011-12-31
Ciekawa sałatka muszę spróbować zrobić ...)