Potrawka z fasolki szparagowej i marchewki

Potrawka z fasolki szparagowej i marchewki

- składniki:

2 kg żółtej fasolki szparagowej
1 kg marchwi
3 cebule
3 czerwone papryki/pominęłam/
słoiczek koncentratu pomidorowego/200gr/
olej
ocet
sól
cukier
ziele angielskie
pieprz ziarnisty
liść laurowy

- sposób przygotowania:
Fasolkę obrać, pokroić na małe kawałki i ugotować w osolonej wodzie.
Marchew ugotować, obrać i zetrzeć na tarce, dodać do odsączonej fasolki.
Cebulę drobniutko posiekać i usmażyć w pół szklanki oleju, dodać do fasolki. Paprykę również drobno poszatkować i dodać.

Postawić potrawę na gaz i smażyć chwilkę mieszając i dodając:

słoiczek koncentratu, pół szklanki cukru, sól do smaku, 3 łyżki octu, pół szklanki oleju, ziele, pieprz i listek.

Całość dokładnie wymieszać, przekładać do słoików i pasteryzować ok 15 min.

Można spożywać na ciepło jako danie wegetariańskie, lub na zimno jako przystawka.

gosiagl

gosiagl 2012-07-24

Wygląda apetycznie...;)
Pozdrawiam ciepło i życzę fajnego dnia:)

maniek1

maniek1 2012-07-24

Miłego popołudnia życze:))
Smacznego obiadku:)

magdabo

magdabo 2012-07-24

Nie ma to jak taki słoiczek otworzyć w zimie ... dzięki za przepis !
pozdrawiam ...)

ona11

ona11 2012-08-24

spróbuję zrobić, pozdrawiam

bea01

bea01 2012-08-29

witam po przerwie i pozdrawiam:))

maniek1

maniek1 2012-10-22

Miłego popołudnia życze:))
Super fotka:))

dodaj komentarz

kolejne >