knedle "bułczanki " z sosem pieczarkowym i surówka
5 bułek (najlepiej z przed trzech dni)
1 cebula
2 jaja
2 szkl ciepłego mleka
zielona pietruszka,olej ,sól i pieprz
Bułki pokroić w cienkie plasterki ,cebulę drobno posiekać, podsmażyć na oleju dodać do bułek i zalać ciepłym mlekiem . Kiedy lekko przestygnie dodać jaja,zieloną pietruszkę sól i pieprz i dobrze wyrobić. Gdyby masa była zbyt rzadka można dosypać bułkę tartą.Formować kluski o średnicy około 4-5 centymetrów.Wrzucać na osolony wrzątek i gotować 20 min.
dodane na fotoforum:
nelka1 2009-12-05
Na pewno pyszne będę musiała też zrobić taki obiadek...
pozdrawiam i życzę miłego popołudnia
vesper5 2009-12-05
super wyglądają...:)))
kisia82 2009-12-05
Witajcie Kochani :D
Jula właśnie się spakowała i pojechała do babci a mama siedzi i pisze pracę dla taty - ale nie odmówiłam sobie zerkąć do Was na chwilkę ;)
Milutkiej soboty :)
serce07 2009-12-05
apetycznie wyglada to danie ale jakos sobie nie moige wyobrazic tych bulek jesc jako pulpecika ))) czy to nie jest takie wilgotne maziste
agus70 2009-12-05
same pyszności :) napewno wypróbuję:))))
pozdrawiam i milutkiego weekendu
atms14 2009-12-05
dziekuje Milego wieczoru :)
danka1 2009-12-12
Lubię takie danie...
pozdrawiam i miłego wieczoru życzę