A może dzisiaj szczawiowa? :)

A może dzisiaj szczawiowa? :)

Składniki:
bioderka z kurczaka, 2 szt
włoszczyzna, pęczek
ziele angielskie, 4-5 kulek
liść laurowy, 1 szt
sól, łyżeczka
pieprz, do smaku
przecier szczawiowy (ew. świeży szczaw), 1 słoik
śmietana, 1/4 szklanki
mąka, płaska łyżka
zielenina (koperek lub pietruszka),
jajka na twardo, 4 szt

Opis przygotowania:
1. Ugotować rosół (nie za ostry). Odłowić ugotowane mięso i jarzyny. Przecier przetrzeć do zupy przez sito (aby nie było farfocki i patyczków), zagotować. Dodać śmietanę wymieszaną dokładnie z mąką, hartując (najpierw do odrobiny zupy na łyżce). Ponownie zagotować.

2. Gorącą zupę podawać z jajkami i zieleniną. Smacznego!

dodane na fotoforum:

milko

milko 2009-09-25

Ja mam szczaw w ogródku!!! Zrobie sobie!!!

anana22

anana22 2009-09-25

pychotka

pinecha

pinecha 2009-10-10

... z przyjemnością ;-)

dodaj komentarz

kolejne >