Składniki:
bioderka z kurczaka, 2 szt
włoszczyzna, pęczek
ziele angielskie, 4-5 kulek
liść laurowy, 1 szt
sól, łyżeczka
pieprz, do smaku
przecier szczawiowy (ew. świeży szczaw), 1 słoik
śmietana, 1/4 szklanki
mąka, płaska łyżka
zielenina (koperek lub pietruszka),
jajka na twardo, 4 szt
Opis przygotowania:
1. Ugotować rosół (nie za ostry). Odłowić ugotowane mięso i jarzyny. Przecier przetrzeć do zupy przez sito (aby nie było farfocki i patyczków), zagotować. Dodać śmietanę wymieszaną dokładnie z mąką, hartując (najpierw do odrobiny zupy na łyżce). Ponownie zagotować.
2. Gorącą zupę podawać z jajkami i zieleniną. Smacznego!
dodane na fotoforum: