Wieprzowina z sosem cytrynowym i puree z fasoli.

Wieprzowina z sosem cytrynowym i puree z fasoli.

Składniki:
kotlety schabowe, lub z karkówki, 4 szt
oliwa z oliwek, 1/4 szklanki
pieprz, sól, rozmaryn, chilli, do smaku
cytryna, 1 szt
biała fasola w puszce, 2 szt.

Opis przygotowania:
1. Kotlety lekko rozklepać, oprószyć solą, pieprzem i chilli. Odstawić.

2. Na większej części oliwy podsmażyć rozmaryn (dość dużą łyżkę) i skórkę startą z cytryny. Odsączyć i wyrzucić. Oliwę zlać spowrotem do garnka. Wrzucić opłukaną pod bierzącą wodą fasolę (aby pozbyć się nadmiaru skrobii z zalewy), podsmażyć.

3. W tym czasie na reszcie oliwy usmażyć mięso. Fasolę pognieść na niezbyt jednolite puree, przełożyć na talerz, razem z mięsem. Na patelnię, na której smażyły sie kotlety wycisnąć sok z cytryny i zagotować (to jest w okamgnieniu), powstałym sosem polać danie.

4. Smacznego!

dodane na fotoforum:

aniol

aniol 2009-10-25

Witam Serdecznie:))
Dziękuję za odwiedzenie mojej stronki:))
Życzę samych miłych chwil:))
Pozdrawia gorąco:))

mezza

mezza 2009-10-25

wszystkie przepisy wspaniale!!!
pozdrawiam!

matka50

matka50 2009-10-25

POZDRAWIAM MIŁEJ NOCY:)))

nevil

nevil 2009-10-26

mmmm wyglada smakowicie.

dodaj komentarz

kolejne >