Składniki:
serki camembert, 2 szt
jajko, 1 szt
bułka tarta, do panierowania
żurawiny lub borówki, jako dodatek
olej do smażenia.
Opis przygotowania:
1. Serki obtaczać w roztrzepanym jajku i bułce, dwukrotnie. Smażyć jak kotlety, ale na mniejszym ogniu, delikatnie przewracając, by nie uszkodzić skórki. Podawać z żurawiną lub borówkami.
2. Dobre rady: nie dosalaj, nie dopieprzaj serków, mają byc łagodne, a już są słone, podsmażony serek warto włożyć na chwilę do nagrzanego piecyka, skórka stanie sie bardziej chrupiąca, a środek cudownie płynny...
dodane na fotoforum:
hzero44 2009-10-30
ja swoj kroje wzdluż,i po panierce smaże,,wtedy ser w srodku,,jest zupelnie plynny i fajnie sie ciągnie:)
ale i Twoj wygląda elegancko
pozdrawiam
vesper5 2009-10-30
ojojoj...tego nie lubię :(((