Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego, kupuję świeże
truskawki, po 1 szt
cukier migdałowy Oetker, 1 op
płatki migdałowe, garść.
Opis przygotowania:
1. Ciasto pokroić w małe kwadraciki, na środku każedego położyć truskawkę, posypać cukrem (jak nie masz migdałowego, może być zwykły) i płatkami. Zawinąć ciasto, żeby powstały poduszeczki, lekko zwilżyć wierzch ciastek odrobiną wody.
2. Piec ok 20 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Nie szkodzi, jeśli słodki sok troche wycieknie. W końcu stąd wzięła sie urocza nazwa tych ciasteczek... ;)
dodane na fotoforum:
vesper5 2009-10-31
ślicznie wyglądają...i zapewne są przepyszne...:)))
nika81 2009-11-05
...pycha...znikam stąd zajrzę po obiadku....