Truskawkowa masakra ;)

Truskawkowa masakra ;)

Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego, kupuję świeże
truskawki, po 1 szt
cukier migdałowy Oetker, 1 op
płatki migdałowe, garść.

Opis przygotowania:
1. Ciasto pokroić w małe kwadraciki, na środku każedego położyć truskawkę, posypać cukrem (jak nie masz migdałowego, może być zwykły) i płatkami. Zawinąć ciasto, żeby powstały poduszeczki, lekko zwilżyć wierzch ciastek odrobiną wody.

2. Piec ok 20 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Nie szkodzi, jeśli słodki sok troche wycieknie. W końcu stąd wzięła sie urocza nazwa tych ciasteczek... ;)

dodane na fotoforum:

vesper5

vesper5 2009-10-31

ślicznie wyglądają...i zapewne są przepyszne...:)))

renatal

renatal 2009-11-01

jak z ciasta francuskiego to na pewo pyszne!

kamaela

kamaela 2009-11-02

jejkuu pychotkaaaa;D

nika81

nika81 2009-11-05

...pycha...znikam stąd zajrzę po obiadku....

treser

treser 2009-11-06

chyba coś mi ugotujesz i wyślesz pocztą:)

dodaj komentarz

kolejne >