Składniki:
mięso mielone, 0,5 kg
cebula, 1 szt (duża)
seler, 1 szt
marchew, 2-3 szt
korzeń pietruszki, 1 szt
kartofle, 3-4 szt
groszek, 1 puszka
pomidory, 1 puszka
papryka (świeża lub konserwowa), 1 szt
pieprz, sól, odrobina cukru, ziele angielskie, liść laurowy, zioła prowansalskie, do smaku
olej, do podsmażenia mięsa.
Opis przygotowania:
1. Mięso podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną w kostke cebulę, zeszklić. Dodać pomidory w puszce, potem pokrojone w kostke jarzyny (seler, marchew,pietruszkę i kartofle), gdy zaczną mieknąć, dodać pokrojoną paprykę, nastepnie groszek i przyprawy. Podawać gorące.
2. Smacznego! :)
dodane na fotoforum: