Grzybki marynowane w pomidorach...pychota
Podaję przepis:
1 1/2 szklanki wody
1/2 szklanki octu 10%
6 łyżek cukru
2 łyżki soli
1 mały ketchup (pikantny lub łagodny )
2 łyżki przecier pomidorowego
6 łyżek oleju
3 duże cebule
pieprz w ziarnkach, ziele angielskie,
liście laurowe
Wszystkie podane wyżej składniki należy zagotować. zalać ugotowane wcześniej grzyby i pozostawić na 20 minut, potem przełożyć do słoików. Pasteryzować 30 minut.
Jedna porcja zalewy na mniej więcej jeden cedzak. Smacznego:)
kropka7 2010-09-27
RE: dla mnie toż to pewnego rodzaju nowum ..
grzybków z pomidorkami jeszcze nie robiłam..
troche to intrygujące, ale jak mówsz, że ok.
to ufam i napewno są smakowite ...:)
Dziękuję Uleczko pięknie !
bea01 2010-09-27
Na pewno pyszne... pięknie wyglądają, muszę je zrobić...